Grootse afsluiting expositie 8 januari in Valkenburg

Op zondag 8 januari zal tussen 11 en 17 uur in galerie ArtegO in Valkenburg de feestelijke afsluiting plaatsvinden van de expositie van Sjef Hutschemakers, samen met drie kunstenaars die gebruik maken van de moderne media als video, maar ook andere projecten. De drie jeugdige kunstenaars: Mark Silverentand, Gregor Wintgens en Sandra Hanckmann laten er werk zien geïnspireerd door de thema’s uit het werk van Sjef.

Deze ‘finisage’ van de expositie in Valkenburg is des te interessanter, omdat op enkele eerdere zondagen waarop telkens een van de drie jonge kunstenaars aanwezig was, Sjef had moeten afzeggen. Door een hardnekkige keelontsteking was de 80-jarige kunstenaar enkele weken aan huis gekluisterd. Zij toonden er videokunst. Zo liet bijvoorbeeld Gregor Wintgens zich in video en foto ondermeer inspireren door het thema sacramentsprocessie dat bij Sjef Hutschemakers regelmatig terugkomt.

Mark Silverentand ging in videoprojecties in op de inspiratibron moeder aarde en het oogsten van de vruchten der natuur dat bij Sjef veel te zien is. Opgebouwd uit graankorrels maakte hij ook een grote graankorrel op de vloer van een van de expositiezalen. Sandra Hanckmann maakte een video, waarop zij op haar eigen manier het scheppingsverhaal uit het Bijbelboek Genesis toonde, waarmee de toeschouwer in een andere dimensie terecht kwam.

A.s. zondag 8 januari krijgen alle vier kunstenaars de opdracht om de bezoekers een kunstruimte te tonen, waarin een nieuwe kijk op kunst centraal staat. Een boeiende opgave, vooral voor Sjef Hutschemakers, voor wie de nieuwe media tot nu toe een gesloten boek zijn. KunstPunt ArtegO wil van dit laatste project van deze bijzondere expositie iets feestelijks maken. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Galerie ArtegO ligt naast het hotel Walram, Walramplein 31-39.

 
terug