Grote expositie in museum de Wieger in Deurne

Vanaf 19 januari 2008 is een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Sjef Hutschemakers te zien in het Museum de Wieger in het Brabantse Deurne. Er zal een ruime keuze  van zijn werk te zien zijn uit alle periodes van het leven van de kunstenaar. De expositie is te zien tot en met 4 mei. De opening is op zondag 20 januari om 15 uur met een openingswoord door Frank Lubbers, artistiek directeur van het museum.

Het museum De Wieger is gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van de in Deurne en omstreken legendarische arts en kunstenaar  Hendrik Wiegersma (1891-1969) die ook de eerste directeur was van het museum. De Wieger heeft een uitgebreide vaste collectie met werk van bekende en minder bekende, vooral twintigste eeuwse kunstenaars. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities, zoals nu van Sjef Hutschemakers.
De tentoonstelling is samengesteld door directeur Frank Lubbers. In zijn toelichting bij de uitnodiging schrijft hij: “Sjef Hutschemakers is een bevlogen schilder die in zijn werk altijd dicht bij het boerenland is gebleven waar hij woont en werkt. De glooiende akkers van het Zuidlimburgse landschap en de mensen die daar ploegen en planten, poten en rooien, snoeien en plukken, hebben hem de inspiratie verschaft om een heel schildersleven te vullen. Daarnaast is  Sjef Hutschemakers ook een religieus bevlogen kunstenaar. Hij heeft wandschilderingen en ramen in kerken en een aantal kruiswegstaties gemaakt, waarvan er één in de tentoonstelling te zien zal zijn. Ook heeft hij schilderijen en etsen gemaakt van de sacramentsprocessies, die al sinds de Middeleeuwen rond Sacramentsdag door de Zuid-Limburgse dorpen trekken. Museum De Wieger toont een ruime keuze uit zijn grote en oorspronkelijke oeuvre”.

Het adres van het Museum de Wieger is: Oude Liesselseweg 29, 5751 WN Deurne. Tel.0403-322930. Meer informatie vindt u op de website van het museum: www.dewieger.nl

De openingstijden zijn: dinsdag t/m zondag van 12 tot 17 uur.