Kunst van Sjef onder gotische gewelven in Maastricht

Een week na Wittem is zondag 29 mei in Maastricht opnieuw feestelijk een expositie geopend met tekeningen van Sjef Hutschemakers in boekhandel Selexyz in de voormalige Domincanerkerk.

Na het verjaardagsfeestje in Wittem op 22 mei was het winkelend publiek in Maastricht nu welkom bij de opening van de wat bescheidener tentoonstelling in Maastricht. Voorzitter Frans Wouters van de stichting Sjef Hutsch en Paul Welen van uitgeverij TIC spraken met enthousiasme over het tekenwerk van de 80-jarige kunstenaar en het fraai uitgegeven boek met voorbeelden daarvan.

In een kort interview met Frans Tervoort gaf Sjef Hutschemakers uitleg over zijn tekenwerk en zijn inspiratie. Hij vertelde over zijn fascinatie voor de ‘struggle for live’ die in de mens en ieder andere levensvorm aanwezig is en over zijn levensvisie op de kringloop in de natuur, over de graankorrel die moet sterven om nieuw leven voort te brengen en de verbondenheid van alle leven.

En wat gaat de kunstenaar nu doen in zijn 81-ste levensjaar? Van zijn oude dag genieten? “Niets daarvan”, zegt hij strijdbaar. “Meteen weer aan het werk, maar ik ga alles anders doen”. Vervolgens werd het glas geheven en kon men de gekochte boeken door de kunstenaar laten signeren.

De expositie in Maastricht is nog tot en met 9 juli vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van de boekhandel, Dominicanerkerkstraat 1.
In Wittem is de tentoonstelling in de Kloosterbibliotheek nog te bezoeken iedere zondag tussen 12 en 16.30 uur tot en met zondag 28 augustus, Wittemer Allee 32 in Wittem.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 
terug