Met Pinksteren steekt Sjef Hutschemakers met zijn werk de grens over.

Aan beide kanten van de Maas in Limburg is met Pinksteren een kunstfietsroute uitgezet, langs ateliers van kunstenaars. Aan de Belgische kant voert de route tevens langs het fraai gelegen brugwachtershuisje in het gehucht Lanklaar, en daar is werk te zien van Sjef Hutschemakers. Etsen en tekeningen zijn er tijdens de inter-Limburgse kunstfietsdagen te zien op zondag 27 en maandag 28 mei van 11 tot 18 uur. De opening is op zaterdag 26 mei om 16.30 uur.
 
   
   
 

Marc Stevens van de geschied-en heemkundige kring De Vreedsel in de gemeente Dilsen Stokkum is er best trots op dat hij Sjef Hutschemakers bereid heeft gevonden werk te exposeren tijdens deze kunstfietsdagen in het brugwachtershuisje. Regelmatig zijn daar exposities op het gebied van kunst, cultuur en heemkunde. “ Maar”, zegt hij, “ werk mogen exposeren en verkopen van een in Nederlands Limburg zo vooraanstaand kunstenaar als Hutschemakers dat is heel bijzonder”.
Hutschemakers zal er etsen en tekeningen laten zien, waarvan de etsen ook te koop zijn. De fietskunstdagen zijn een initiatief van de gemeente Dilsen- Stokkum, waaronder ook Lanklaar valt, gelegen tegenover Berg aan de Maas in Nederland. Al enige jaren worden deze kunstfietsdagen in het Pinksterweekend georganiseerd, waarvoor zowel van Nederlands als Belgisch Limburg veel belangstelling bestaat. Het adres van de expositieruimte is: Brugwachterskade 1, 3560 Dilsen-Stokkem.

 
terug