Glas-loodramen in Koepelkerk Maastricht geplaatst

 

 
 
In de afgelopen week heeft glazenierbedrijf Felix hard gewerkt om drie grote glasramen van Sjef Hutschemakers te plaatsen in de monumentale Koepelkerk van Maastricht. Op zondag 17 november 2013 zullen de ramen worden ingezegend door mgr. Frans Wiertz, bisschop van Roermond.
 
   
 
Sjef Hutschemakers heeft in de drie bijna acht meter hoge ramen het thema: Kom Heilige Geest uitgebeeld. Dat in de ramen te lezen is in het latijn: ‘Veni, Sancti, Spiritus’. Sjef Hutschemakers is er trots op dat hij ramen heeft mogen ontwerpen voor de enige ramen in de prachtige kerk die nog niet voorzien waren van glas-in-lood. De Koepelkerk, officieel de parochie van het H. Hart van Jezus, bezit al 22 prachtige glas-in-loodramen van de beroemde glazenier en kunstenaar Henri Jonas.
 
   
 
Op 17 november viert pastoor Jan Schafraad zijn 75ste verjaardag tijdens een plechtige viering om 10.30 uur met als hoofdcelebrant mgr. Wiertz. Na deze viering zal de Roermondse bisschop de ramen inzegenen. Sjef Hutschemakers zal ook als zanger bijdragen aan deze viering, als lid van het Collegium Gregorianum Heuvelland. Muzikale medewerking aan de pontificale Hoogmis verlenen verder het Koninklijk Sint Caeciliakoor uit Heer en het symfonieorkest Avanti uit Maastricht.
 
 

 
 

 
   
 

Pastoor Jan Schafraad in geanimeerd gesprek met de kunstenaar.

 
terug