Abdij Rolduc biedt permanente ruimte aan werk Sjef Hutschemakers


Vanaf maandag 31 juli t/m zaterdag 29 september worden grote tekeningen van de kunstenaar geëxposeerd in de monumentale kruisgangen van de abdij Rolduc in Kerkrade. Bovendien zal binnenkort in een van de grote conferentiezalen van het grote complex permanent werk van Hutschemakers in langdurige bruikleen worden opgehangen
.

 
   
 
Terwijl Sjef Hutschemakers op zaterdag 28 juli druk bezig was met de voorbereiding van de expositie van zo’n achttien, bijna manshoge tekeningen in de kruisgangen van Rolduc, kwam een camerateam van de regionale tv-zender L1 hem interviewen voor de nieuwsuitzending. Eerder op de dag waren al tv- en radio-opnames gemaakt in de Kopermolen in Vaals waar ook werk van de kunstenaar geëxposeerd wordt. Op de website: www.L1.nl kunt u de nieuwsuitzending nog terug zien.
Sjef Hutschemakers heeft de tekeningen vorig jaar in een korte periode gemaakt, als een creatieve explosie. Hij werd hiertoe geïnspireerd nadat hij nooit eerder getoonde tekeningen en schetsen had geselecteerd voor het boek ‘Verbondenheid” dat bij zijn 80ste verjaardag is verschenen. De grote tekeningen zijn nog niet eerder als geheel op een expositie te zien geweest.
 
   
 
De ruime, eeuwenoude kruisgangen in de Abdij Rolduc lenen zich bijzonder voor deze tentoonstelling, zo constateerde de kunstenaar tot grote tevredenheid. U kunt de expositie dagelijks t/m 29 september bezoeken. In het historische kloostercomplex is naast de kloostergangen ondermeer een groot hotel gevestigd, zijn vergaderruimtes, een restaurant, terras, de priesteropleiding van het bisdom Roermond en uiteraard de romaanse abdijkerk met unieke crypte, die ook dagelijks te bezichtigen is. Meer informatie vindt u op website www.rolduc.com
 
   
 

In het complex is inmiddels een ruimte beschikbaar gesteld waar Sjef Hutschemakers zijn belangrijkste werken langdurig mag opslaan. Daarnaast zal hij binnenkort schilderijen uitzoeken die permanent in een van de drie grote conferentiezalen van de Abdij Rolduc zullen worden opgehangen. Daarover later meer.

 
terug