Portret van Sjef Hutschemakers voor derde keer op televisie

De Limburgse televisiezender L1 zal op maandag 4 oktober 2010 voor de derde maal het portret uitzenden dat Maurice en Denise Nijsten van Sjef Hutschemakers hebben gemaakt ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. De documentaire wordt uitgezonden in een reek van portretten van bekende Limburgse kunstenaars, niet alleen beeldende maar ook muzikale talenten, onder de titel ‘Meesterwerkers’.

Het filmportret van Hutschemakers van 21 minuten werd voor het eerst uitgezonden op 9 september 2006. Vanwege de grote belangstelling werd het programma een jaar later door L1 herhaald. Nu volgt dus de derde uitzending op 4 oktober om 21.00, 22.00 en 23,00 uur. Herhalingen zijn er de daarop volgende dinsdag, zaterdag en zondag in de dagtelevisie. In het tv-portret vertelt de schilder openhartig over zijn jeugd op de boerderij over zijn gedrevenheid, zijn geloof en inspiratie. We zien hem schilderend aan een groot doek van moeder aarde, in de kerk van zijn geboortedorp Banholt, waarvoor hij niet alleen de kruiswegstaties maakte, maar de hele kerk beschilderde in lila-kleuren, de etherische lievelingskleur van zijn moeder en lopend in zijn geliefde Limburgse landschap.

De serie ‘Meesterwerkers’ start op maandag 13 september met een portret van de kunstenares Annelies Hoek, die vooral bekend is als portretschilder. Daarna volgen de opertazanger Hubert Delamboye en zijn zoon de dirigent Enrico, vervolgens de muziekpedagoge Emma Visser. Na Sjef Hutschemakers zijn nog te zien portretten van Appie en Gemma Drielsma, Marijke Stultiëns, Gene en Fans Eggen en Jean Lambrechts, die ook al eerder zijn uitgezonden.

De dvd van het programma is nog steeds bij ons te koop voor € 8,- plus verzendkosten.

 

 
terug