1700 bezoekers expositie Gulpen

De  overzichtstentoonstelling van het werk van Sjef Hutschemakers in de Piramide in Gulpen  was een groot succes. Tijdens de opening en de overige vijf openingsmiddagen hebben zo’n 1700 mensen de expositie bezocht.

Veel bezoekers hebben de gelegenheid aangegrepen om spontaan hun visie neer te schrijven  in  het gastenboek dat tijdens de expositie klaar lag. Een greep uit de vele reacties. “Verbonden met mens, natuur en land. Geweldig”. “Een weerzien in volle indrukwekkende glorie. Proficiat.” “Ontroerend mooie tentoonstelling. Ik word er blij van.” “Heel mooi en symbolisch werk. Uitdagend en inspirerend.” “Ontroerend. De verbinding met de aarde en hetgeen het ons geeft is zo mooi weergegeven. Heel indrukwekkend.””Genieten van alle daagse zaken is alleen voor bijzonder talent weggelegd.” “Ieder woord van bewondering doet iets af aan de essentie: de eenvoud en verwondering.” “Wat hier niet te zien is ook geweldig: je ontwerpen van carnavalswagens, waarin humor en relatie samen komen.” “We zijn heel trots op jou en hopen dat je nog heel veel mooie werken maakt. We wensen je in ieder geval nog heel veel succes.” “Zeer grote bewondering voor dit geweldige levenswerk. Ik ontwaar een diep respect voor leven, cultuur en godsdienst, in prachtige techniek kunstrijk uitgebeeld.” En tenslotte de hartenkreet van een kunstbroeder van Sjef Hutschemakers: “proficiat Sjef. Ik ben blij dat ik je ooit heb leren kennen.”

De kunstenaar was tijdens alle openingsuren aanwezig om met de bezoekers te praten over zijn werk en zijn inspiratie. Ook moest hij heel wat boeken signeren die tijdens de expositie verkocht werden. Van het  boek over zijn werk: “Rituelen van de wederkeer” zijn er tijdens de expositie maar liefst 65 verkocht. Van de speciale ets die  Hutschemakers voor zijn jubileum maakte werden er 37 verkocht. Daarnaast kochten de bezoekers honderden setjes kaarten met afbeeldingen van schilderijen en etsen en zo’n 180  verjaardagskalenders. Ook was er  ruime belangstelling voor de dvd van het programma “Portret van een kunstenaar”dat de Limburgse tv-zender L1  op 9 september over hem heeft uitgezonden.

Kaarten, kalenders, boeken etsen en dvd’s zijn overigens nog steeds te bestellen, rechtstreeks via deze website. De kaarten, boeken en kalenders zijn ook te koop bij boekhandel Winants in Heerlen en kunsthandel Schiltaere in Maastricht.