Sjef Hutschemakers maakt ets ten bate van de Wereldjongerendagen

Sjef Hutschemakers wil zijn steentje bijdrage aan de Wereldjongerendagen die in het voorjaar van 2008 in de Australische stad Sydney plaats vinden. Hij heeft een speciale ets gemaakt waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het fonds dat het zo veel mogelijk jongeren mogelijk moet maken om de dure reis naar Sydney te maken. De ets is alleen via het bisdom Roermond te koop.

Deelname aan de wereldjongerendagen in het verre Australië kost zo’n € 2000 per persoon. Dat is voor veel jongeren natuurlijk een onoverkomelijk bedrag. Vandaar ook dat het bisdom Roermond op allerlei manieren probeert  om geld in te zamelen om de reis voor zo veel mogelijk jongeren te kunnen bekostigen. Sjef Hutschemakers levert daartoe een bijdrage door middel van een ets van een sacramenstprocessie (zie foto), die hij onlangs exclusief voor deze gelegenheid heeft gemaakt.

Sjef Hutschemakers heeft in zijn leven  al vele schilderijen en etsen gemaakt van de sacramentsprocessie. Het is een van zijn geliefde thema’s. Deze  ets geeft een  humoristisch  beeld van een dergelijke processie door het Limburgse land. “Het heeft iets karikaturaals,”zegt hij zelf. Aan de kant staan ook koeien in de wei toe te kijken. Hutschemakers: “Dat is een verwijzing naar de vele mensen die langs de kant naar de processie staan te kijken. Daar erger ik me vaak aan. Het is geen kijkfeest, maar een religieus gebeuren”. Zelf beschouwd hij het deelnemen aan de sacramentsprocessie als een van de hoogtepunten van het jaar.

De ets wordt in een beperkte oplage van 100 exemplaren te koop aangeboden voor € 130,- exclusief verzendkosten. De afmetingen zijn 19,7 cm hoog en 39,5 cm breed. De gravure is alleen verkrijgbaar via het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom Roermond: www.carolushuis.nl of per telefoon: 0475-386825